Lekke banden voorkomen

Hoe kunt u de hierboven genoemde veelvoorkomende fouten en vergissingen met betrekking tot banden voorkomen? In ieder geval is het al belangrijk om een kijkje te nemen op nr1elektrischestep.nl voor de beste steps.  Ook de segway step via nr1elektrischestep.nl is een goede optie.

Zorg voor een goede bandenspanning

Het op de juiste spanning houden van de banden is de meest efficiënte manier om de banden in goede conditie te houden. De banden op de meeste Steps hebben een aanbevolen bandenspanning van 40-60 psi. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Varla elektrische Step.

Op de zijkant van de band staat dat de maximale bandenspanning 50 is, maar de aanbevolen bandenspanning moet tussen 35 en 45 psi liggen. Het wordt aanbevolen de bandenspanning iets te verlagen bij warm weer en iets te verhogen bij koud weer. De spanning mag echter nooit meer dan 50 psi bedragen.

Bandenafdichtmiddel toevoegen

Als uw banden lek raken, kunt u in de meeste gevallen bandenafdichtmiddel gebruiken om het lekke gedeelte te repareren. Een afdichtmiddel kan ook een uitstekende manier zijn om de kans op lekrijden te verkleinen door het op het oppervlak van de band aan te brengen.

Een binnenband aanbrengen

Een andere methode om het risico op een lekke band te verminderen is het aanbrengen van een voering. De voering wordt tussen de binnen- en buitenband van de band aangebracht. Het is een eenvoudige, goedkope oplossing die enorme voordelen oplevert.

Regelmatig reinigen

Omdat de band van de Step het enige deel is dat de grond raakt, zal het onvermijdelijk vuil en puin verzamelen, waarvan veel zich kan samenpersen in het loopvlak. Als het vuil zich ophoopt in de band, degradeert het de band door het toevoegen van slijtage, wat uiteindelijk leidt tot de bandwand die kwetsbaarder is voor lekken.

Daarom raden wij aan het wiel om de twee weken schoon te maken en één keer per maand een schuimende wiel- en bandenreiniger te gebruiken voor een grondiger reiniging. Wij raden ook aan Black tire shine aerosol te gebruiken om de banden te beschermen door het rubber te versterken en de kans op scheurtjes in de buitenste laag van de band te verkleinen.

Verstandig rijden

Hoe je rijdt zal een belangrijke factor zijn in hoe goed je Stepbanden zullen worden onderhouden. Als je meer dan 1500 tot 2000 mijl op stadswegen hebt gereden, is het waarschijnlijk tijd voor een bandencontrole, of mogelijk een vervanging.

Als uw voorkeur ruw terrein is en u graag snel rond raast terwijl u vaak remt, moeten de banden vaker worden vervangen (ongeveer om de 1000 mijl). Minder plotseling remmen en op een gladder terrein rijden kan de levensduur van de band in vergelijking aanzienlijk verlengen.

Oude, versleten banden vervangen

Er zijn een paar tekenen van bandenslijtage waar u op moet letten. Deze kunnen erop wijzen dat het tijd is om de banden te vervangen.

 Als het loopvlak glad begint te worden en tot minder dan 1 mm afslijt, zal de zijkant van de band meer uitsteken, wat aangeeft dat de band overmatige slijtage heeft ondergaan. Dit betekent dat de grip van de band op de grond minimaal zal zijn en is een duidelijk teken dat de band vervangen moet worden.

Als het buitenoppervlak van de band tekenen van scheuren vertoont, is dit een indicatie dat de band beschadigd is en tijdens het rijden sneller lek kan raken.

Als de binnenband door de huid van de band heen zichtbaar wordt, moet de band zo snel mogelijk worden vervangen.

Het vervangen van de binnenband is een proces dat moet worden begrepen voordat het nodig is. Als er zich dan plotseling een probleem met de binnenband voordoet, weet u precies hoe u het moet aanpakken.

Het wisselen van banden van stadsbanden naar terreinbanden is een relatief eenvoudige procedure die u zelf kunt uitvoeren, het vervangen van de binnenband is veel moeilijker. Als u onze gebruikershandleiding volgt en de volgende gereedschappen bij de hand hebt, kunt u de wisseling zelf uitvoeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.