De belastingvoordelen van elektrisch rijden

Gemiddeld zijn de kosten van een elektrische auto, of deze nu volledig elektrisch (AEV) of plug-in hybride (PHEV) is, hoger dan die van een conventionele auto die op gas rijdt. Er zijn echter een aantal federale en nationale belastingvoordelen voor elektrische auto’s en andere stimulansen die de initiële kosten kunnen verlagen, zodat EV-bestuurders kunnen profiteren van brandstofbesparingen en lagere emissies. Vaak krijg je als een laadpaal kopen gaat, ook nog korting of te maken met subsidie. 

Federale stimuleringsmaatregelen 

De Qualified Plug-in Electric Drive Motor Vehicle Tax Credit is het belangrijkste federale stimuleringsprogramma voor elektrische auto’s dat beschikbaar is in de Verenigde Staten. Onder dit programma komt de aankoop van een nieuwe elektrische auto in aanmerking voor een belastingvermindering ter waarde van $7.500, zolang het voertuig aan de volgende criteria voldoet:

Aangeschaft na 31 december 2009

  • Gebruikt een tractiebatterij (zoals de overgrote meerderheid van EV’s doet)
  • De batterij heeft een capaciteit van ten minste 4 kilowattuur (kWh)
  • Gebruikt een externe plug-in bron om op te laden
  • Heeft een maximaal voertuiggewicht van 14.000 kg
  • Voldoet aan de emissienormen

De federale heffingskorting voor elektrische auto’s geldt voor zowel volledig elektrische voertuigen als plug-in hybride voertuigen, en het werkelijke bedrag dat u kunt claimen varieert per automodel. Voordat u een keuze maakt tussen elektrische voertuigen, moet u nagaan hoeveel uw nieuwe auto u precies oplevert in de vorm van federale belastingvoordelen voor elektrische auto’s. Op deze manier wordt het heel goedkoop om een alfen laadpaal kopen

 

Deze belastingvermindering heeft een “phase out” ingebouwd in het programma dat afhankelijk is van de fabrikant van de auto. De uitfasering gaat in aan het begin van het tweede kalenderkwartaal nadat een fabrikant 200.000 in aanmerking komende AEV’s en/of PHEV’s heeft verkocht. De meeste elektrische auto’s komen nog steeds in aanmerking voor deze belastingvermindering. De geleidelijke afschaffing van deze belastingvermindering voor voertuigen die bij deze fabrikanten zijn gekocht, zal niet snel meer plaatsvinden.

De tesla

Tesla’s komen niet langer in aanmerking voor de volledige stimulans. Alleen voertuigen die voor 31 december 3018 zijn geleverd, kregen de volledige korting. Voertuigen geleverd vóór 30 juni 2019 kregen een krediet van $ 3.750, die geleverd tussen 1 juli 2019 en 31 december 2019 krijgen $ 1.875, en na die tijdlijn is er geen krediet beschikbaar voor Tesla.

Belastingvoordelen voor elektrische auto’s op staats- en lokaal niveau

Naast federale stimuleringsmaatregelen zijn er op deelstaatniveau belastingvoordelen en -kortingen voor elektrische auto’s die u kunt gebruiken om verder te besparen op de aanschaf van een elektrische auto. Deze lijst bevat alleen stimuleringsmaatregelen van de deelstaten en geen stimuleringsmaatregelen van nutsbedrijven of particulieren. Het Alternative Fuels Data Center heeft ook informatie over stimuleringsmaatregelen van staten, nutsbedrijven en particuliere organisaties.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.